Vores trykkeri "Rila-Tryk" Erantisvej 50, Herlufsholm, 4700 Næstved

Startet 1. april 1964 og afviklet i 2004 efter udflytning i 1970 til

Bavelse Gl. Skole, Nyvej 38, Bavelse, 4171 Glumsø og navnet

ændret pga udviklingen fra idè, layout til færdige tryksager i

4-farvetryk til "Reklamegaarden" ved Anne-Marie og Poul Riis.

Anne-Marie modtager en ordre fra en af vores mange stamkunder.

Poul på den nye tegnestue efter flytning fra privatadressen Irisvej5, Herlufsholm til Erantisvej 50.

Et kig ind i trykkerihallen med de 4 af 6 medarbejdere, typografer, litografer, bogbinderske, kontor og salg.

Mogens i monteringsafdelingen, hvor film og montage foregik inden offsettrykpladefremstillingen.

Mogens i reproafdelingen hvor alle film blev fremstillet inden monteringen.

Fru Ernst stod for al videre forarbejdning af tryksagerne i bogbinderiet.

Fru Ernst var også rigtig god til silketryk på alle emner.

Anne-Marie er her i gang med fremstillingen af lystryk

Lokalerne vi lejede var ejet af Boye Nielsens far Christian Nielsen, der fremsillede isoleringsplader af tang og cement.
Bag de store vinduer til venstre for døren startede Boye Nielsen sin virksomhed Danske Fabrikshaller A/S inden han flyttede længere hen på Erantisvej hvor han havde bygget en elementfabrik med kontorer.

Her er det Finn ved A2 trykmaskinen SOLNA CHIEF, og Carl Axel ved A3 trykmaskinen Romayer og chefen selv, Poul ved A4 offsettrykmaskinen A.B.Dick.

Poul og Anne-Marie Riis ved en reception hos en papirleverandør.

Bavelse Gl. Skole tæt ved Tystrup Bavelse søerne hvor Reklamegarden/Rila-Tryk havde domicil fra 1970 til 2004 . Tilvenstre Lærer Hansens og senere Mejeribestyrer Seerups 265
m2 store villa der husede vores lille familie Anne-Marie og Poul med
vores 3 børn Karsten, Karina og Kasper. I gymnastiksalen
indlagde vi en etage da der var 6 meter til loftet, således der blev
plads til montering og reprokamera samt fotoatelier og legerum
til børnene opbevaring mm.
Bygningen til højre var de tidligere skolestuer, men Mejeriselskabet Danmark havde for år tilbage købt skolen og havde indrettet ostepakkeri i skolestuerne som således var renoveret med fliser på væggen og terrazzogulv og vi kunne derfor lige flytte ind i lokalerne med de store trykmaskiner gennem en dobbeltdør vi måtte lave ud mod marken. På første sal indrettede vi 65 m2 showrum og kontorlokaler , hvor vi holdt vores Brainstorming møder med kunderne og sammen med vores tekstforfatter og tegner Paul Gottlieb og undertegnede kørte med vores store oldenborghoppe "Tamir" foran hestevognen ned gennem skoven til Fiskerhuset hvor en rigtig god gang ål blev indtaget og skyllet godt ned, så stemningen var særdeles i top når de videre drøftelser om firmaernes fremtidige reklameindsats skulle diskuteres og senere blive til 4-farvede reklametryksager.

Med heste og vogn ved Rila-Tryk/Reklamegaardens 10 års jubilæum i 1974 - et par af vores store kunder fra venstre Direktør Christophersen, CHRIDAMO A/S, direktør Rye Jensen, Dajami A/S og Poul Riis, Reklamegaarden.

Det var her det hele startede 1. april 1964, Irisvej 5, Herlufsholm, 4700 Næstved. Anne-Marie Riis var ansat på asfaltfabriken LUXOL A/S som bogholderske og Poul Riis på Nordisk Transemballage A/S som kontorleder, så det var aften, nat og weekender der var gang i offsettrykmaskinen i gæsteværelset og året efter blev så carporten inddraget sammen med udhuset, men efter 3 år blev kundekredsen så stor at Poul Riis måtte bruge al tid på trykkeriet som så samtidig flyttede til de nye lokaler på Erantisvej 50. Anne-Marie Riis fik så en ny stilling på Fabriksbeton A/S som bogholderske og styring af alle betonbilerne der kørte rundt til alle nybyggerierne, fordi det var det firma der gav mest kr. 2500,- pr. måned, for så kunne vi klare alle udgifter til hus og hjem, børn, bil, kost mm så trykkeriet skulle således klare sig selv og overskud gå til nye investeringer, det gik også over al forventning og Anne-Marie måtte allerede efter 1 år hjem og udelukkende passe kontor og regnskaber, fakturering, lønninger og også skrive sats på en såkaldt varityper.

Også en hestevognstur ved trykkeriets 10 års jubilæum i 1974 med Christophersen, CHRIDAMO A/S, Poul Riis, direktør Mogens Prehn Sørensen, Flemstofte Maskinfabrik A/S, Rye Jensen, Dajami A/S og kusken udlånt af Preben Garth Grüner, Sparresholm Gods.Alle gæster ved jubilæet kunne hvis de havde lyst få en tur i hestevognen hvor turen gik fra Bavelse til Glumsø og retur og her var det vores bogbinder der var kusk.